Koncert i musikhuset


Ca. en halv måned efter vi kom tilbage havde vi fået et job i Århus Musikhus, vi spilede hvad der på det tidspunkt var hele vores program, hvilket var rumba, comparsa, samba, samba reggae, samba swingbeat, yemaya og Son de la lloma.
Jobbet var en stor succes og, som det tydeligt ses på disse festlige video clips havde vi det alle sjovt, og publikum var vilde.

Der er tre video clips, et meget kort klip fra vores opførelse af yemaya hvori omkvædet fra sangen synges. To små klip fra vores opførelse af rumba hvor Emil Jervin Jensen og Jonas Bjerregård Hansen danser en lille serie i klassisk rumba stil. Det andet rumba klip er Nanna Hansen, Lise Kudsk Jørgensen , Ditte Due Laursen og Lærke Johnson som også i klassisk rumba stil danser en rumba serie.

Yemaya gudedans


Dette video klip viser dansen til Santeria gudinden Yemaya som er havest gudinde.
Denne dans og det tilhørende musik lærte vi under vores ophold på danse og musik skolen CNSEA (en danse skole for voksne udlændinge), selvom nogen af os havde danset det en lille smule med obba ilu.

Kvindernes RumbadansVores Piger er også exelente dansere inden for rumba guaguanco, og som du kan høre er dansen også populær blandt drengene. Mange af dansetrinene har vi lært af den cubanske musik gruppe Obba Ilu, som er vores gode venner på Cuba. Vi har også lært en stor del af vores musik af Obba Ilu.
Jobbet i musik huset havde været planlagt et par måneder før vores afrejse.
Til vores store "overraskelse" bestod publikum mest af vores venner og familie, men de blev revet med så de var lige så gode som et hvilket som helst andet publikum.

Mændenes Rumbadans


Unge mændRumba er den nok mest folkeligt udbredte musikstilart på Cuba, du kan tage fire-fem tilfældige cubanere fra gaden og så har du et rumba band hvis lige kun med det allerstørste held kan findes i Danmark. Her er vi så en flok danskere som forsøger på at gøre cubanerne efter.
Vi har lært at spille rumba før vi kom til cuba men vi er blevet meget bedre efter at vi er komme tilbage. De fleste af drengene spiller men enkelte skiller ud, to af de modne unge mænd Emil og Jonas viser her deres fremragende evner inden for rumba guaguanco.